ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

image-157877-bio.jpg?1450798420261 image-157791-124143-lineLAST.png?1450798472601

Ο καρδιολόγος Δημήτριος Ταχματζίδης γεννήθηκε στο Μάιντς της Γερμανίας το 1978 και μεγάλωσε στη Βέροια. Eισήχθη στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πανελλήνιες εξετάσεις, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «λίαν καλώς».

Ο ιατρός Δημήτριος Ταχματζίδης ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Καρδιολογίας στην Α’ Καρδιολογική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του απέκτησε μεγάλη εμπειρία, αντιμετωπίζοντάς, σε καθημερινή βάση, ποικίλα περιστατικά από όλο το κλινικό και εργαστηριακό φάσμα της καρδιολογίας. Μετά το πέρας της ειδικότητας, μετεκπαιδεύτηκε στις Νεότερες Τεχνικές Υπερήχων Καρδιάς, στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με συμμετοχή σε επιστημονικές εργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα. Διετέλεσε εκπαιδευτής στο πρόγραμμα «Σωματική και Ψυχική Υγεία» του κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων της ΝΑ Γρεβενών, ενώ δίδαξε το μάθημα «Στοιχεία Παθολογίας» στην ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του ΓΝ Κοζάνης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Βέροια.